Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Nagy-Péter-mennykő - kis kör

Nagy-Péter-mennykő - kis kör

Újhutáról egy nagyon kellemes forrásokban bővelkedő, lankásan emelkedő körtúrát tehetünk a Nagy-Péter-mennykő sziklához, ahol csodálatos a kilátás a környező hegyekre. Út közben pihenőket, menedékházakat és egy turistaházat is találunk.

Újhuta széléről a sorompótól kezdjük a túrát. Egy zöld körtúra jelzés vezet a nem messze lévő Flórika-forráshoz, és pihenőhelyhez. A Szpalanyica völgyben haladunk felfelé, míg el nem érjük azt az elágazást, ahol a körtúra jelzés el nem kanyarodik balra. Innen a kék négyzet jelzésen megyünk tovább. A Kiskörösi-forrás érintésével jutunk fel a völgy felső végére a Szpalanyica-réthez, ahol az országos kék jelzésbe torkollunk. Jobbra kanyarodva a kéket, majd a kék háromszög jelzést követve jutunk fel a Nagy-Péter-Mennykőre. Innen tekinthetünk le a Rostalló- és az Ördög-patak völgyeire és a környező hegyekre. Felejthetetlen élmény. Visszatérünk a kék jelzésre, és azon haladunk egészen a Gerendási-rétig, ahol esővédő kunyhót és tűzrakó helyet is találunk. Innen kis kitérővel ellátogathatunk az Eszkála erdészházhoz, ahol szállást is intézhetünk magunknak előzetesen. Az erdészháznál található a kéktúra bélyegző is. Visszatérve a Gerendás-rétre a zöld jelzésre kanyarodunk és lefelé indulunk Újhutára. A faluban több vendégház és egy lakókocsi büfé is a kényelmünket szolgálja a túra végi pihenéshez.

Távolság

9,0 km

Szint

262 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Meleg étel, Menedékház, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Turistaház, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK