Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Nagybörzsönyből a Magyar-hegyre

Nagybörzsönyből a Magyar-hegyre

Nagybörzsönyben érdemes több napot is eltölteni, de ha csak egy napunk van, és valami keményebb túraútvonalat keresünk, akkor a Magyar-hegy megmászása ebből az irányból a legjobb választás. Meredek hegyi ösvény állandó panorámával és a hegy gerincén húzódó vadkerítést leszámítva érintetlen természet.

A faluból néhány kilométert kisétálva érjük el a hegy lábát, ahonnan több kilométeren keresztül egyenletes és folyamatos meredek emelkedés következik. Szép időben a hamisítatlan és összetéveszthetetlen börzsönyi hegyek panorámája végig kísérik utunkat. A csúcson kilátópont nincsen, de a hatalmas fákból álló sűrű bükkerdő legalább olyan szép, mintha a messzeséget kémlelnénk. A tetőpontot elhagyva lankásabb úton érkezünk a Várbükk nyergébe, majd jobbra fordulva Bányapuszta felé, ahol egy vadászházat is érintünk út közben. Kis kitérővel felkereshetjük a Jóska-kutat is, amely egy foglalt forrás, és érdekessége, hogy a nagy tengerszint feletti magasság ellenére bővizű. A Börzsöny-patak völgyében ereszkedünk tovább ahol elérjük a nagybörzsönyi kisvasút Altáró nevű állomását, valamint a Katalin-forrást. Az utolsó szakaszon a völgyben tovább sétálva először a Bolgár-kerthez jutunk, majd visszaérkezünk a faluba. A túra végén több turistákra szakosodott éttermet is találunk itt, ahol kipihenhetjük a túra fáradalmait.

Távolság

13,9 km

Szint

454 m

Nehézség

4Címkék: Dombos terep, Forrás, Jól jelzett túra, Meleg étel, Meredek terep, Ösvény, Szép kilátás, Túrabottal ajánlott, Turistaház


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK