Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Nagykovácsiból a Nagy-kopaszra

Nagykovácsiból a Nagy-kopaszra

Aki a Budai-hegyekben túrázik, annak szinte kötelező darab megmászni a Nagykopaszt, hiszen ez a hegység legmagasabb csúcsa. Bizony, és nem a János-hegy. Van rövidebb út is, de mi belevettük a környék főbb látnivalóit, így egy kicsit hosszabb a túra.

Ha autóval érkezel, a nagytemplom melletti parkolóban teheted le, a busz is ide érkezik Budapestről. A zöld jelzésen indulunk a Telki-hegy felé. A csúcs közelében találunk rá az Anna vadászlakra, ahol gyönyörű erdei környezetben tarthatunk egy nagyobb pihenőt. Ha sok időnk van, akár szalonnát is süthetünk, de tájékozódjunk az esetleges tűzgyújtási tilalmakról előtte. Itt található Csergezán Pál síremléke is, aki festő volt és rengeteg festményt készített az erdő vadjairól. Továbbmegyünk az úton és átkerülünk a Telki-hegy túloldalára, majd balra fordulva a Nagykopasz oldalába érkezünk. Itt megint balra, aztán felfelé a Tarnay-pihenő érintésével másszuk meg a csúcsot. Itt található a Csergezán kilátó, amely szintén a festő nevét viseli. Körpanorámában gyönyörködhetünk a Budai-hegyekre. Ismét az északi oldalon ereszkedünk lefelé és néhány kilométer után visszaérkezünk Nagykovácsiba. A településen van néhány étterem, és kávézó is, ahol rápihenhetünk a túrára.

Távolság

14,3 km

Szint

425 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kilátó, Meleg étel, Ösvény, Tanösvény, Túrabottal ajánlott, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK