Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Narád-patak

Narád-patak

Mátraszentistván a Mátra síparadicsoma. De ha nem sielni jövünk, vagy nyáron szeretnénk kirándulni, akkor a két település nagyon jól összeköthető egy kényelmes rövid körtúrával. Út közben vadaspark, üveghuta emlékhely, és csoportok részére akár csillagvizsgáló látogatás is beleférhet.

A túra egy kevés szintkülönbséggel bíró körtúra ajánló, mindegy, hogy melyik településről indulunk. Mivel mindkét falu turisztikai központ, így akárhogy is tervezzük, mindenhol találunk szálláslehetőséget és éttermeket is. A leírást Mátraszentimréről kezdjük. A falu központjából a Kemencés csárda mellől induló zöld négyzet jelzésen indulunk, és egy kilométer után a Teréz-hegyet megkerülve oda is érünk a vadasparkhoz, vagyis mini állatkerthez, amely inkább háziasított állatokat mutat be. A látogatás bármikor szabad és ingyenes. A vadaspark mellett egy kilátó is található. A Narád-patak völgyében tovább sétálva a Hutahely nevű turista pihenőhöz érünk, itt valaha üveggyártó huta lehetett. Rövid pihenő után a zöld kereszt jelzésen megyünk tovább és rövidesen megérkezünk a Mátraszentistváni sípályákhoz. A jelzés keresztbe megy a pályákon, téli szezonban figyelmesen közlekedjünk erre. A sícentrum után a faluban kanyargunk néhány utcát, ahol közkutakból vehetünk vizet, rengeteg vendégház is található itt. A falu szélén a kékről a kék keresztre térünk, ezen tudunk visszamenni Mátraszentimrére. Ha előzetesen bejelentkezünk, akkor 10-35 fős csoportoknak előadást is tartanak a Piszkés-tetői csillagvizsgálóban minden nap délután 2 órakor. Ide vagy kitérővel a kéken, vagy a túra után autóval lehet feljutni.

Távolság

7,4 km

Szint

249 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kezdő, Kilátó, Meleg étel, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK