Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Nemzeti Park túrák: a Börzsöny felfedezése 2. nap

Nemzeti Park túrák: a Börzsöny felfedezése 2. nap

Ez a túra a Nemzeti Park túrák túrasorozat része, amely bejárja hazánk összes Nemzeti Parkját. Ezt a túrát szervezett keretek között vezetővel is végigjárhatod márciusban, de ha nem sikerült eljutni, akkor egyénileg is csodás élményt fog jelenteni! Az útvonal bejárja a Duna-Ipoly Nemzeti Park, azon belül a Börzsöny Dunakanyar közeli útvonalát Királyrétről Verőcéig. Családdal is végigjárható kis szintkülönbségeket bejáró túra.

A túrát úgy is lehet kezdeni, hogy itt foglalunk szállást Királyréten, vagy fel lehet jönni ide Verőcéről busszal vagy az erdi kisvasúttal. Érdemes a Hiúz-Ház interaktív kiállításával kezdeni a napot. Az ösvény királyrétről egy kis emelkedővel kezdődik, és felmászunk a Vár-hegyre, ahonnan szép kilátás nyílik a völgyre. Az emelkedő fáradalmait egy hosszú egyenletesen lejtő szakaszon pihenhetjük ki a piros jelzésen.
Ezen az útvonalon a Szokolyai vasútállomásra érünk, ahol lesz vízvételi lehetőség. A következő szakaszon a vasúti sínekkel párhuzamosan az erdőben sétálunk szép erdei környezetben egészen Magyarkútig, ahol ismét van vízvételi lehetőség. Itt kétféle útvonalat is választhatunk. Vagy a piroson tovább haladva lesétálunk Verőcére, vagy bele tehetünk még egy kisebb helyet, és felsétálhatunk a Csúcs-hegyre, ahonnan ismét szép kilátásban lehet részünk Verőcére és a Dunakanyarra. Akitérő nagyjából egy óra, és mindösszesen 100 méter szint, érdemes belevágni. Verőcén számtalan büfé várja a megfáradt túrázókat.

Ha szeretnél részt venni a Nemzeti Park túrasorozat vezetett túráin, akkor keresd fel az Equinox Trekking Egyesületet: https://trekk.hu/turanaptar

Távolság

15,2 km

Szint

276 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Látogatóközpont, Meleg étel, Menedékház, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Turistaház, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK