Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Paprét - Szentlászló kör

Paprét - Szentlászló kör

A Kelet-Pilis klasszikus látványosságait felsorakoztató túránkon a nagyobb szintemelkedések dominálnak, szép kilátásokban bővelkedik, és ha időnk engedi akkor a néprajz és az építészet emlékeinek is hódolhatunk a szentendrei skanzenban.

Egy keményebb túrához illően természetesen nagy emelkedővel kezdjük a sétát, és Leányfaluról felmászunk a Vörös-kőre. Közben kis kitérővel a Rekettyés-tavat megkerülve meglátogathatjuk a Rekettyés-forrást is.

A csúcsról végig tekinthetünk az egész Szentendrei-szigeten és a Dunakanyar keleti részein. Egy lankásabb nyergen átkelve a Kis-Bükk-tető felé vesszük az irányt, itt sem szűkölködünk a panorámákban.Folyamatosan a piros jelzést követve érkezünk a Pap-rétre, ahol erdészház, kéktúra bélyegzőhely és egy kis tavacska is található, amelyet annak idején az állatok itatására ástak, mára fokozott természetvédelmi terület és rengeteg itt élő faj otthona.

A turista pihenőnél tarthatunk egy nagyon szünetet is és gyönyörködhetünk a tájban. Változatlanul a piros jelzésen haladva jutunk át Pilisszentlászlóra. Itt működik egy étterem is, a nyitvatartásról érdemes előre érdeklődni. Köztéri kútból viszont pótolhatjuk a víztartalékokat. A zöld jelzésre váltunk és délkeleti irányban leereszkedünk a Szentendre szélén található Skanzenhez.

Ha belefér az időbe, mindenképpen érdemes megtekinteni. Tovább menve a Staravoda-forrást érintjük, majd nekilódulunk a túra utolsó nagy emelkedőjének, és a sárga kereszten felmegyünk az Álló-réti nyeregig. Kifújhatjuk magunkat, innen már csak lefelé visz az utunk, a piros kereszt majd a piros jelzésen érünk vissza Leányfalura. A strand környékén számos vendéglátóhely és büfé működik.

Távolság

25,0 km

Szint

922 m

Nehézség

5Címkék: Dombos terep, Esőzés után nem ajánlott, Forrás, Jól jelzett túra, Kilátó, Meleg étel, Meredek terep, Nyomós kút, Ösvény, Profi, Szép kilátás, Túrabottal ajánlott


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK