Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Rám-szakadék

Rám-szakadék

A Visegrádi-hegység méltán népszerű vadregényes része a Rám-szakadék. Egy szép keddig napon, távol a hétvégi túrázók zajától ellátogattunk oda. Mindenkinek ajánljuk a hétköznapi látogatást is, mert a természet hangja olyankor a legszebb.

A dömösi hajóállomásnál hagytuk hátra a kocsit a S és Z jelzézek irányába. Ezt követjük a falun keresztül, míg el nem érjünk a P becsatlakozását.

A Szentfa-kápolnánál eldönthetjük, hogy milyen iányt veszünk: balra az erdő hűsében folytatjuk tovább az utunkat, vagy jobbra megyünk és a műúton található tanösvényt választjuk. Az utóbbit nem árnyékolnak fák, így nagy melegben érdemes átgondolni a választást.

A Rám-szakadék május végén is csodálatos, de fontos, hogy ámulás közepette a lábunk elé is figyeljünk, mert a terep olykor csúszós, a kapaszkodók jól jönnek. A Rám-szakadék végén megpihenetünk a padon, majd irány tovább a Szakó-nyereg irányába ugyanis vár még ránk a Júlia-forrás és egy meredek írtás adta csodálatos panoráma a Prédikálószék és Árpádvár irányába.

Útunk végén a Piros jelzésen haladunk és egészen Dömösig meg sem állunk.

Távolság

11,5 km

Szint

482 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Csúszós, Forrás, Jól jelzett túra, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK