Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Pilis-tető

Pilis-tető

Klastrompusztáról megy a körtúra, ide viszont csak autóval lehet eljutni. Van kialakított parkoló és piknikező hely is, de aki beülne egy hamburgerre vagy üditőre az megteheti a Tölgyfa büfében, hol kék túra pecsételő is el van helyezve.

Utunk a Pálos kolostorromoktól indul és végig jó minőségű úton halad a Pilis hegység legmagasabb pontja felé, a 756 méter magas Pilis-tetőig. A fent található Boldog Özséb-kilátó 17 méter magas, melyet egy geodéziai torony átépítésével hoztak létre. A helyszín érdekessége, hogy a 1980-as években katonai objektum épült oda, mely a régi légvédelmi rakéták bázisaiként szolgáltak. A bázist 1996-ban zárták be.
Meredek lejtőn – a Grófi úton – ereszkedünk le a tetőről, mely páratlan kilátást biztosít többek között a Pilisvörösvári-medencére vagy a Budai-hegységre.
Amennyiben hosszúnak bizonyul a túra, úgy Pilisszántón ki lehet szállni belőle. Pilisszántón érdemes megtekinteni a Pálos romokat illetve a Szántói Sziklaszínházat.

Távolság

14,8 km

Szint

580 m

Nehézség

3Címkék: Dombos terep, Jól jelzett túra, Kilátó, Meredek terep, Szép kilátás, Sziklás


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK