Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: A Pilisszentléleki kolostor

A Pilisszentléleki kolostor

Könnyű túra a Pilis egyik legcsendesebb részén, egy festői völgyben. Megközelíthető távolsági busszal, vagy autóval. Kíváló családi program, rövid távval, kevés szinttel.

Pilisszentlélekről északi irányba indulunk a piros sáv jelzésen és alig párszáz méter megtétele után máris megérkezünk a Pálos kolostor romjaihoz. Itt hosszasan elidőzhetünk, hogy felfedezzük az alaprajz alapján a különböző helységek maradványait. Majd a piros sáv jelzésen addig megyünk tovább, amíg táblával jelzett útkereszteződéshez érkezünk. Itt tovább is emelkedhetünk a piroson, majd utána még 100 méternyit balra a zöld sáv jelzésen, hogy megcsodálhassuk az északi irányba nyíló panorámát. Ha kifújtuk magunkat, visszatérünk a táblákkal jelzett útkereszteződésig.

Innen Dobogó-kő irányába folytatjuk utunkat a zöld sáv jelzésen, és kb, 2,5 kilométeren keresztül széles erdei úton sétálunk, erdészeti aszfaltúttal párhuzamosan. Amikor másodszor keresztezzük az aszfaltot, élesen el is hagyjuk ezt, és hamarosan a piros kereszttel jelzett úthoz érkezünk. Itt elhagyjuk a Zöld jelzést, ami Dobogó-kőre tart és jobbra fordulva visszatérünk Pilisszentlélek irányába.
A település előtt a Kálmán-kútnál megpihenhetünk. A kútnál vízkivezető cső nincsen, inkább kút szerű forrás. Ha belefér még egy kis séta, akkor a Pálosok utcáján kifele a templom és a temető mellett felmászhatunk a Szentléleki-tetőre.

Távolság

5,5 km

Szint

204 m

Nehézség

1Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Ösvény, Szép kilátás


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK