Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Pityerszer

Pityerszer

Igazából nem csak Pityerszer, hanem egész Szalafő település egy Őrségi „gyorstalpaló”, meglátogatásával betekintést kapunk a környék építészetébe, népművészetébe, sőt mezőgazdaságába, állat és növényvilágába. Rövid túra, kisebb dombokkal, kevés helyen rövid meredek lejtőkkel, de jó részt vízszintes sétára készüljünk.

Ez az útvonal csak egy ajánlat, szinte bármelyik része megközelíthető autóval is, de ha már itt járunk érdemes egy kicsit sétálni is a tájban, úgy tudunk igazán kapcsolódni a környék szépségéhez. Az Őrségi települések szerekből állnak, ezek dombtetőkre épült különálló tanyák, amelyek úgy alakultak ki, hogy hajdan az őrvidék védői a dombokra települtek, ahonnan be lehetett látni a környéket. Ez a szeres létforma megmaradt itt és belőlük alakultak ki a települések. A túra során 5 ilyen szert is bejárunk. Az első Szalafő központja a Templomszer, ahol a túrát kezdjük, itt az Őrszem fogadó mellett parkolni is lehet, sőt szállást is és éttermet is találunk, ami jól jöhet a túra végén. Sétánk során bejárjuk a Csörgőszeri tanösvényt, ahol sok szép portát láthatunk, aztán a Pityerszeri-patak völgyében áthaladva kalandozunk kicsit, itt ha meg van áradva a patak, akkor ügyesen kell átlépkedni a zsombékokon. Ezt követően megnézzük a Pityerszeri skanzent, ahol a régi épületek mellett őshonos állatokat, bivalyokat és vadlovakat, valamint házi állatokat is láthatunk. A túrát a Felsőszer felé a Felsőszeri tanösvényen fejezzük be, és Papszer érintésével térünk vissza a kiindulópontra.

Távolság

7,1 km

Szint

94 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Látogatóközpont, Meleg étel, Nagy melegben nem ajánlott, Nyomós kút, Ösvény, Sík terep, Szálláslehetőség, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK