Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Római-fürdő

Római-fürdő

A római fürdő ezúttal nem egy wellness fürdő helye, hanem egy megkapóan szép sziklaszoros a Gallya-patak völgyében Bakonynána közelében. Meglátogatását minden gyermekes családnak ajánljuk, igazán szép kikapcsolódás egy könnyű rövid túrára, piknikezési, szalonnasütési lehetőséggel.

Bakonynána központjából indulunk a kék jelzésről, a kék kereszten kanyarodunk a völgybe a patak déli oldalán, és egy erdei sétányon követjük a jelzést. A hegy felől becsatlakozik a piros jelzés, aztán egy kanyarban erdei pihenőt találunk. Egészen addig megyünk tovább az úton, míg a kereszt jelzés le nem kanyarodik a völgybe. Leereszkedünk, és rövidesen elérjük a szurdok elején található piknikezőhelyet, ahol fedett esőházak is vannak, valamint sok pad és tűzrakóhely.

Az információs táblán elolvashatjuk a szurdok keletkezésének történetét, aztán a fahídon átkelve a patak felett tovább sétálunk a parton és 100 méterrel lejjebb megtaláljuk a sziklaszorost. Ha gyermekkel mész, ne hagyd előre szaladni! A patak egy vízesésben folytatódik, és a sziklafalak között kis medencéket mélyítve zuhog le lépcsőről lépcsőre, ezekről a kádszerű mélyedésekről kapta a nevét a Római fürdő. Aki bátor, az lejjebb is mászhat a sziklákon jobb oldalon egy barlang üreg is megnézhető, ez a Savanyú Jóska barlangja, de csak egy nagyon meredek ösvényen lehet megközelíteni.

A természet megcsodálása után visszatérünk a pihenőhöz, és ha kedvünk tartja, még lejjebb sétálhatunk a kék jelzésen további 500 métert. Itt ismét le lehet ereszkedni a patakpartra A Vadalmás-forráshoz. Ha kipihentük magunkat, a kék jelzésen visszafordulva a patak északi oldalán sétálhatunk vissza a településre.

Távolság

6,8 km

Szint

146 m

Nehézség

1Címkék: Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kezdő, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Sziklás, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK