Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Sajkod csúcsai

Sajkod csúcsai

Rövid, de szintekkel tarkított mászós túra. A kis szintkülönbségek ellenére tud meglepetést okozni a hegyoldalon haladó morzsalékos sziklás ösvény. Cserébe felejthetetlen a mediterrán hangulat és pazar panoráma tárul a Balatonra.

A túrát kezdhetjük Sajkodról a kajakos kikötő parkolójából, vagy az Apáti étteremtől, amennyiben autóval érkeztünk. Ha vonattal jövünk, akkor az Aszófői vasútállomásról kell besétálni Sajkodra. A túra első szakasza lankásabb, erdei ösvényen kell felmászni az Apáti-hegy nyergébe. Nem megyünk fel a kilátóba, hanem balra fordulunk és felsétálunk a Nyereg-hegyre. A gerincen lefelé találkozunk az első meredekebb lejtővel éppen ott, ahol a kis tanösvény a csúcsot kerüli és a sziklákat járja körbe lentről. Ismét egy nyereg, aztán a Csúcs-hegy és a Sobri Jóska barlang következik, amely nem is barlang, csak egy kis üreg inkább. Ezt követően egészen lemegyünk a gerincről és a sziget belseje felé vesszük az irányt. Innen jól rá lehet látni a Belső-tóra és a Tihanyi apátságra. A sárga háromszög jelzés indul az Őrtorony-kilátó felé, de ne ezen az úton menjünk fel, hanem keressük meg a Mária út és a tanösvény jelzéseket, amely átkalauzol minket az őslevendulás területén. Ugyanoda a kilátóhoz érkezünk. Nem is részletezem, hogy mi minden látszik innen, mert nagyjából minden. Innen már csak vissza kell ereszkedni Sajkodra, és kipihenni a túrát az páti étteremben, vagy az Aszófői halsütőben.

Távolság

4,7 km

Szint

203 m

Nehézség

3Címkék: Csúszós, Dombos terep, Jól jelzett túra, Kilátó, Meleg étel, Meredek terep, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Sziklás, Túrabottal ajánlott


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK