Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Spartacus ösvény

Spartacus ösvény

A Spartacus ösvény az egyik legnehezebben járható útvonal a Pilisben az Öreg-Pap-hegy derekán futó ösvény keskenysége és a hegyoldal erős lejtése miatt. Télen a jeges időszakban általában lezárja az erdészet. Száraz időben viszont izgalmas próbatétel.

Ezt a túrát végigjárhatod a mellékelt útvonal szerint Pilisszentlászlótól visegrádig, vagy csinálhatsz belőle körtúrát is, az Apátkúti-völgyön visszatérhetsz Pilisszentlászlóra.
A zöld sáv jelzésen indulunk el és 3 km megtétele után érkezünk el a Spartacus ösvény kezdetéhez, ahol tábla is figyelmeztet a nehéz útszakaszra. Itt enyhén jobbra folytatódik a jelzés, és hamarosan érezhetően átalakul a táj, egyre jobban kirajzolódik a Spartacus ösvény jellegzetes formája, azaz az ösvény jobb oldalán meredek erdős hegyoldal emelkedik, lefele pedig ugyanilyen szögben meredek lejtő fut le a Lepence-völgybe. Akad néhány rövid szakasz, ahol egészen keskennyé válik az ösvény, szinte tyúklépésben lehet csak haladni rajta. Alig másfél km megtétele egy ívből kifordulva pompás panoráma tárul elénk magas erdőborította hegyekkel. Ha ekkor még nem ismernénk fel, a következő kanyar után már biztosak lehetünk benne, hogy a Börzsöny Zebegény és Nagymaros közötti csúcsait látjuk, hiszen itt már megcsillan a Duna vize is.
A zöld jelzés végigkísér az ösvényen. Újabb másfél kilométer után a Jenő-kunyhó pihenőhelyhez érünk, majd innen a Nagy Bükk-hegyet a másik oldaláról kerüljük oldalazva. Ahol erdészeti útba futunk bele, ott balra fordulva maradunk a zöld sáv jelzésen, és hosszas enyhén lefele tartó erdei utakon jutunk le Visegrádra, ahol a legközelebb eső buszmegálló a Visegrád, Újtelep.

Távolság

10,0 km

Szint

103 m

Nehézség

5Címkék: Csúszós, Esőzés után nem ajánlott, Jól jelzett túra, Menedékház, Meredek terep, Nagy esőzés után nehezen járható, Ösvény, Profi, Szép kilátás, Sziklás, Túrabottal ajánlott


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK