Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Stájer-ház - Kendig-csúcs

Stájer-ház - Kendig-csúcs

A Stájer-házak erdei iskola egy bérelhető emeletes ágyas turistaszállás az erdő közepén. Ezt a túrát úgy közelíthetjük meg a legegyszerűbben, ha itt foglalunk szállást a Szombathelyi erdészettől, mert akkor kulcsot is kapunk a lezárt erdészeti utakra. Kis szintkülönbséggel járó kirándulásra indulunk a Kendig-csúcsra, amely az időkép ismert meteorológiai megfigyelő állomása.

A Stájer-házaktól észak felé indulunk az országos kék jelzésen és felsétálunk a Vörös-kereszt pihenőhöz. Ez nem egy egészségügyi állomás, hanem egy fából készült emlékkereszt, amely vörösre van festve. Rövid regenerálódás után a kék háromszög jelzésre kanyarodunk és elhaladunk a Kopasz-Kendig csúcson lévő adótorony mellett. Innen minimális szintkülönbséggel átjutunk a Kendig-csúcsra és belemosolygunk az időkép webkamerájába. :-) Közben megcsodáljuk az időnként kínálkozó kilátást. Tovább követve a jelzést ereszkedni kezdünk a Hármashatár-hegy nyergébe, ahol a szú károkról olvashatunk egy táblán. Rövidesen elérjük a Hörmann-forrás pihenőt. Itt lehet piknikezni is, ha van kedvünk tábortüzet rakni, de vízzel készülni kell, mert a forrás vize nem iható. A közeli volt laktanya épületből szálloda készül. Itta forrásnál rengeteg turista ösvény találkozik, megfelelő tájékozódás esetén sokféle látványosság elérhető még innen, ha éppen hosszabb túrát szeretnénk. Ismét a kék jelzésre fordulunk és kellemes lankákon visszaérkezünk a Stájer-házakhoz. A gondnokságot meg lehet kérni, hogy nyissák ki a kis múzeumot az egyik épületben, azt is meg lehet nézni.

Távolság

7,7 km

Szint

239 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kezdő, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Turistaház, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK