Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Sukorói ingókövek

Sukorói ingókövek

A Velencei-hegység gránittömbje rengeteg ingókövet rejt, olyan sokat, hogy nem is érdemes egyszerre bejárni az összeset. Ezen a túrán a Sukorói köveket, sziklákat fogjuk felkeresni, és ha még erőnkből futja akkor a Sukorói arborétum és a Pákozdi katonai emlékpark is beleférhet.

Túránk kezdőpontja Sukoró, pontosabban a Pálinkaház utca sarka, ahol a Zsuzsi Büfé, és a Mandulás cukrászda is található, ezek még jól jöhetnek a túra végén. A zöld jelzésen sétáljunk ki a faluból és rögtön oda is érünk az Éva-forráshoz. A zöldön folytatjuk a sétát, míg el nem érjük az első ingókövet. Itt indul a piros háromszög jelzés, ezen kell tovább haladnunk és az út mentén megcsodáljuk a gránit sziklákat. Összesen 6 helyen találunk ilyen megmagyarázhatatlan formájú sziklákat, melyeket az erózió pusztító hatása emelt a felszínre. Ahogy az erdőben sétálunk, egyre másra tűnnek fel a furcsábbnál furcsább sziklaalakzatok. A Polák-hegyhez érve egy kereszteződést találunk, itt balra fordulunk a piroson és lefelé megyünk a Velencei-tó felé. Akinek elég az eddig megtett 5 km, az a Pákozdi honvédelmi emlékműtől visszasétálhat a bicikliúton a kezdőpontra. Aki bírja még az átkel az autópálya alatti aluljárón és már meg is érkezik az Arborétum bejáratához, ahol nem csak növényekkel ismerkedhetünk, van itt állatpark is, sőt az erdei ösvényeken pihenőket és tűzrakóhelyeket is találunk. Az arborétum után a Katonai emlékpark és látogatóközpont is megnézhető, majd a tóparti úton visszasétálhatunk Sukoróra. Az Arborétum a látogatóközpont és a Szúnyog-sziget önmagában is kitesz egy rövid túrát az ingókövek meglátogatása nélkül. A teljes program végigjárása összesen 15 km.

Távolság

14,9 km

Szint

266 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Közepesen jelzett túra, Látogatóközpont, Meleg étel, Nagy melegben nem ajánlott, Nyomós kút, Ösvény, Tanösvény, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK