Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Szépjuhászné - Erzsébet-kilátó

Szépjuhászné - Erzsébet-kilátó

Rövid, de lendületesen emelkedős körtúra Szépjuhászné gyermekvasút állomástól a Budai-hegység második legmagasabb pontjára.

Ezt a túrát gyerekek számára is izgalmassá tehetjük, ha a gyermekvasúttal érkezünk a Szépjuhászné állomáshoz. Pláne, ha kilátó is van út közben, és nem is akármilyen. A János-hegy csúcsáról letekinthetünk Budapestre, és a családot is megmozgathatjuk közben. Hétvégi, ebéd után is kalória ledolgozó sétának is jó, közben a legfiatalabbakat is lefáraszthatjuk, mert melyik gyermek nem szeret kilátóba mászni? A csúcsig végig mászunk, onnan pedig csak lefelé jövünk, vízszintes szakaszokat nem tartalmaz ez az útvonal. A kilátó alatt a libegő felső állomásánál, büfét, és vízvételi lehetőséget is találunk, és ha visszaérkezünk, a gyermekvasút állomás épületében kialakított étteremben kipihenhetjük a fáradalmakat. Felfelé a piros jelzést lefelé a zöld kereszt jelzést követhetjük, de fordítva is tökéletes. Ha kevés volt, a túra után ellátogathatunk a Budakeszi Vadasparkba is.

Távolság

3,8 km

Szint

172 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kilátó, Meleg étel, Ösvény, Szép kilátás, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK