Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Tardos - Gerecse-tető

Tardos - Gerecse-tető

Megmászni egy hegység legmagasabb csúcsát, az mindig kivételes élmény, függetlenül attól, hogy milyen magas az a hegység. Itt a Gerecsében a legmagasabb pont a Gerecse-tető (640 m), és ezt a csúcsot Tardosról érdemes megmászni.

Tardos fölött a falu szélén található egy parkoló, ahonnan a legkönnyebben elérjük ezt a környéket. Néhány lépés után az Országos Kék jelzést keresztezzük és a kék háromszög jelzésen indulunk felfelé. Az eleje meredekebb egy kicsit, de nem vészes, később ellaposodik és már lankásabban haladunk felfelé. A tetőre érve már teljesen vízszintesen gyalogolva érjük el a geodéziai tornyot. Vagyis a kilátót, amely egy henger alakú beton torony és a belsejében lévő acéllépcsőkön jutunk fel a tetejére. Odafentről körben látjuk az egész hegységet. Lefelé is a kék háromszögön megyünk le a hegyről, d enem arra amerre jöttünk, hanem tovább észak felé és a hegy túloldalán érkezünk le. Éppen a Gerecse-üdülő mellett, vagyis a Serédi-kastélynál, ami ma ifjúsági táborként üzemel. Serédi Jusztínián esztergomi érsek építtette 1935-ben. Most az esztergomi ferences gimnázium működteti a táboroztatást. Országos Kéktúra bélyegzőhely. Tűzrakóhely van a táborral szemben az út túloldalán, így sütögetni is lehet itt. A kastély mellett állatokat is tartanak, nem egyszer fordult már elő, hogy az erdőben mangalicákkal találkoztam, de nem kell tartani tőlük, szelídek. A hegyet nyugatról kerülve a kéken szintben térünk vissza Tardosra. A falu központjában a Kemencés étteremben remek ételeket fogyaszthatunk.

Távolság

9,4 km

Szint

315 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kilátó, Meleg étel, Nyomós kút, Ösvény, Szép kilátás, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK