Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Teve-szikla - Nagy-Kevély

Teve-szikla - Nagy-Kevély

Közepes nehézségű túra, amit leginkább a köves emelkedők és lejtők miatt érezhet az ember. Gyakorlott, aktív életet élő egyéneknek és családoknak is egyaránt ajánljuk.

A túra kiindulópontja Pilisborosjenő buszvégállomása. Ha autóval érkezünk, a közelben van lehetőség parkolni. Nyugodtan itt is hagyhatjuk az autónkat, hiszen ide fogunk visszaérkezni. Az első kilométereknél érdemes megnézni a Vendel-hegy kálváriáját, az egykori bányánál található Teve-sziklát és az Egri várat (forgatási helyszín). A Kevély-nyeregig egy igen erős kaptató vár ránk, ahol az egykori turistaház helyén ma esőbeálló található. Innen leereszkedünk a Mackó-barlanghoz, a sárga sáv jelzésen. A nagy méretű bejárati terem bal végében szűk járat indul, a bátrabbak be is mászhatnak a felső, kisebb terembe. Ezért érdemes a túrára fejlámpával is készülni. A barlangtól visszakapaszkodunk a nyeregig, majd a piros sáv jelzésen még egy kisebb emelkedő vár ránk a Nagy-Kevély 534 méter magas csúcsára, amely mind a főváros, mind a Pilisvörösvári-medence felé csodálatos kilátást garantál. A Kevélyről lefelé, egy kereszteződésben még érdemes letérni balra, ahol az út közelében található az Arany-lyuk függőleges barlangja (csak óvatosan). A piros négyzet jelzésén leereszkedünk Pilisborosjenőre, ahol visszasétálunk a kiindulópontunkra.

Távolság

9,4 km

Szint

427 m

Nehézség

3Címkék: Barlang, Családdal, Esőzés után nem ajánlott, Jól jelzett túra, Kőfejtő, Meredek terep, Nagy esőzés után nehezen járható, Ösvény, Szép kilátás, Sziklás, Tanösvény, Túrabottal ajánlott


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK