Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Tihany esszenciája

Tihany esszenciája

Könnyed körtúra a tihanyi Belső-tó körül kis kitérővel a barátlakásokhoz. Családdal gyerkekkel is kényelmesen vállalható séta, a táv rövidíthető.

Ez a körút szinte adná magát, hogy bele vegyük Tihany központját is, de éljünk a szabad lehetőséggel, hogy főszezonban az idegenforgalmi robbanás kellős közepén a tömegben sétálgatás nélkül is végig lehessen járni ezt a szép kört, így az apátság környékét kihagytam. Aki szeretné mégis megnézni, az tegyen egy külön kört a faluban. Az autót a falu szélén a túra kezdőpontján a „szedd magad” levendulás közelében érdemes leparkolni. Innen indulhatunk is, és rögtön el is dönthetjük, hogy a Szélmarta sziklák magaslatán keresztül sétálunk, vagy a magaslatot kihagyva a Belső tavat balról kerülve a parton sétálhatunk végig. Út közben nem csak a tavat érdemes nézegetni, körben találunk pár egyéb látványosságot is, ilyen az Őrtorony-kilátó, a vulkáni kaldera nyugati vonulatai a Csúcs-heggyel, valamint az apátság. A tó falu felőli szegletén letérünk a jelzésről, és egy tóparti utcán sétálunk vissza a kezdőpontra. Itt ha nem vagyunk még fáradtak, akkor egy oda-vissza kitérővel meglátogathatjuk a sziget nyakának közelében található sziklába vájt barát lakásokat is, melyeket egykoron szerzetesek használtak. Kevés szintre itt kell számolni, jó száz métert le kell ereszkednünk, majd vissza.

Távolság

6,5 km

Szint

172 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK