Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: A Tihanyi gejzírmezők

A Tihanyi gejzírmezők

Egy kellemes rövid túra kevés szinttel, de rengeteg csodás sziklaképződménnyel. Sétálj körbe egy geológiai mesevilágban, ahol a gejzírkúpok mesélnek régmúlt időkről.

A kezdőpontot elérheted autóval, Balatonfüredről busszal, vagy a Tihanyi komppal is a túlpartról. A túrát kacskaringós tanösvények szövevényén járhatod végig, de ne aggódj, eltévedni nem fogsz, itt minden út önmagában, vagy Tihanyban végződik. Út közben innen-onnan felbukkannak a gejzírkúpok, amelyek hatalmas kőtömbök, és mindegyiknek van valamilyen sajátossága, a nevüket is innen kapták: Borsóköves- Félbevágott- Kalapos- Átjáró-kúp, az Aranyház pedig a rátelepült zuzmóktól aranylik. A kövek eredetéhez is közelebb juthatsz ha megnézed a földbe épített geológiai bemutatóhelyet. Az Aranyház tetejéről szép a kilátás Tihany és a Belső-tó felé, de ha nyáron jössz, vigyázz, mert sok méh fészkel errefelé, nem jó megbolygatni őket. A túrát visszafelé a zöld jelzésen tudjuk befejezni a rév közelében sok büfé található, ahol enni innivalót is kapunk, persze ez a főszezonra értendő. Télen csomagolj magadnak elemózsiát.

Távolság

5,3 km

Szint

170 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Nagy melegben nem ajánlott, Ösvény, Szép kilátás, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK