Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Ultra-hegy

Ultra-hegy

A Várhely-kilátó nem csak a Soproni-hegység legmagasabb kilátója, de történelmi szempontból is igen jelentős, hiszen egy vaskori földvár maradványai láthatóak itt, mellette pedig rengeteg halomsír. A környék annyira gazdag látnivalókban, hogy egy hosszabb túrát érdemes itt tenni, de van közben több olyan pont is, ahol rövidíthetünk.

A túrát a Soproni Ifjúsági Tábor bejáratától kezdjük és a zöld jelzésen bejárjuk a panoráma útnak nevezett hegygerincet, közben érintjük az egyetemi emlékkövet és a kopjafát, az Ultra-hegyet, valamint a Seprökötő-hegyet is. Út közben szép kilátási pontokat találunk. Az út a Muck-hegyi volt határőr laktanya maradványaihoz ereszkedik le. Sajnos a hegyen valaha állt impozáns Muck-kilátó az enyészeté lett. A kék jelzésen folytatjuk a kirándulást, és amikor elérjük a kék-keresztet, akkor választhatunk, vagy rövidítünk tovább a kéken, és egyenesen a Bella Lajos pihenőhöz, majd a Várhelyhez megyünk, vagy az eredeti úton, a kék kereszten folytatjuk a túrát és a Hét-bükkfa nyeregben fordulunk vissza ugyanarra a kék jelzésre, csak a másik irányból. Ennek az lesz az előnye, hogy végigjárhatjuk a Ciklámen tanösvény Várhelyig tartó szakaszát. A völgyben kanyargó tanösvény az egyik legszebb útvonal itt a hegységben. A Hármas-forrásnál meg is pihenhetünk, majd folytatva az utat megérkezünk a Halomsírok emlékhelyéhez és a Bella-Lajos pihenőhöz. Innen már csak pár lépés a földvár és a kilátó. A csodálatos kilátás élvezete után már csak a zöld háromszög jelzésen kell lesétálnunk a hegyről. A Soproni-hegység zegzugos turista útvonal hálózata lehetővé teszi, hogy a megírt túrákat akár össze is kombináljuk egymással, ezért érdemes megnézni a többi lehetőséget is, ha van kedvünk hosszabb túrát is végigjárni.

Távolság

12,3 km

Szint

405 m

Nehézség

4Címkék: Forrás, Jól jelzett túra, Kilátó, Meredek terep, Ösvény, Szép kilátás, Tanösvény, Túrabottal ajánlott


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK