Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Vadálló-kövek és a Prédikálószék

Vadálló-kövek és a Prédikálószék

A Dunakanyar ikonikus csúcsát, a Prédikálószéket megmászni egy ikonikus útvonalon a Vadálló-kövek felől mindenképpen izgalmas vállalkozás, ha elég felkészültek vagyunk nagy szintet rövid távon leküzdeni, kell hozzá lépésbiztonság a sziklás terepen, cserébe káprázatos kilátás kíséri utunkat.

A dömösi kezdőpont tömegközlekedéssel, és autóval is jól megközelíthető, viszont szép időben készüljünk rá, hogy nehéz lesz parkoló helyet találni a Rám-szakadék közelsége miatt. A Malom-patak völgyében felfelé sétálva jutunk ki Dömösről, majd rövid gyaloglás után érjük el a völgyből kikanyarodó piros háromszög turistajelzést, ezen másszuk meg a Vadálló-köveket, amely egy sziklás gerinc, és nagyon meredek. Kényelmes és tapadásbiztos túra cipő vagy bakancs nélkül el se induljunk. Az emelkedőt leküzdve feljutunk a Prédikálószék csúcsára, ahonnan a nemrég épült kilátóból az egész Dunakanyar belátható. Manapság minden magára adó túrázónak van egy jó Dunakanyar képe innen. A lefelé utat már kevésbé meredeken a Kecskehát-rét és a Nyalka-bérc érintésével tesszük meg, és még sokáig velünk marad a Duna és a szemközti Börzsöny panorámája. A túrát Dömösre visszaérkezve fejezzük be. Ha szeretnél ezen a körön, de kevésbé meredeken feljutni a Prédikálószékre, akkor a Malom-patak völgyében lévő piros jelzésen fel lehet sétálni a Király-kúti kunyhóig és onnan a piros háromszög jelzésen is fel lehet menni a csúcsra. Ebben az esetben 3 km-rel hosszabb az út.

Távolság

11,2 km

Szint

600 m

Nehézség

5Címkék: Csúszós, Dombos terep, Esőzés után nem ajánlott, Jól jelzett túra, Kilátó, Meredek terep, Nagy esőzés után nehezen járható, Ösvény, Profi, Szép kilátás, Sziklás, Túrabottal ajánlott


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK