Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Vállusi tanösvény

Vállusi tanösvény

Vállus kéktúra bélyegzőhely a Keszthelyi-hegység északi részén. Nem rég alakították ki a Medvehagyma tanösvényt, melynek nevében rejlik a vonzereje, tavasszal gyönyörű a virágzás április-májusban. 9 km-es körünk rövidíthető is.

A tanösvény átszeli az egész hegységet, és a kialakításából adódóan sok részen lehet rövidíteni, így könnyen átalakíthatjuk a túrát saját igényeinknek megfelelően. A telepölésen található parkolóból indulunk és egy darabon a kék jelzésen megyünk egész addig, míg el nem kanyarodik a tanösvény jelzés. Itt kezdünk el felfelé haladni a Láz-tetőre, ahol a kilátóból tekinthetünk le Vállusra és a környékre. A néhány éve átadott fatorony nagyon jó kis kilátást biztosít minden irányba. Visszatérünk a nyeregbe és tovább megyünk dél felé a hegyháton. Szintben sétálva érkezünk meg a kutyatemetőhöz, amely a meghalt rendőr kutyák végső nyughelye és emlékhelye. Innen visszafordulunk és a zöld jelzésen meglátogatjuk a Szent Miklós pálos kolostor romjának helyét. A a falakból már semmi nem látszik, csak egy emlékhely adja hírül az utókornak, hogy itt állt valaha. Az erdei pihenő mellett a Szent Miklós forrás hűs vizével olthatjuk szomjunkat. A zöld kereszt és a tanösvény jelzések mentén a kőkapu érintésével visszatérünk a Láz-hegy alá, majd a faluba is. Ha kevés volt ez a 9 kilométer, akkor a kutyatemetőtől még tovább is mehetünk a Büdöskúti arborétumhoz és a turistaházhoz is, mielőtt visszatérünk.

Távolság

9,1 km

Szint

225 m

Nehézség

3Címkék: Dombos terep, Forrás, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kilátó, Nyomós kút, Ösvény, Szép kilátás, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK