Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Vas-hegy

Vas-hegy

Előfordulhat a Balatonon is, hogy nincs strandidő. Ha Vonyarcvashegyen ér minket az ilyen időjárás, akkor már indulhatunk is a környék felfedezésére. Egy könnyed, több részre is szétszedhető kirándulást tehetünk elenyésző szintekkel, és mégis lesz gyönyörű kilátásban részünk.

A túrát a vasútállomásról indíthatjuk, így akkor is bejárható, ha nem épp itt nyaralunk, hanem a környékről vonatozunk ide. Rengeteg vendéglátó egység található itt, éttermek, szálláshelyek, kemping, strand. A sétát a zöld kereszt jelzésen kezdhetjük és elsétálunk a part mentén a Szent Mihály dombra, ahol az ország egyetlen halászkápolnája álldogál a tetőn.

Régen egy vár is volt itt, sőt az egész domb sziget volt, a tetejéről nagyon szép kilátás nyílik a Balatonra, a Keszthelyi-hegységre és a tanúhegyekre is. A zöld keresztet követve visszakerülünk a falu főutcájára, és egy kicsit visszagyalogolunk, amíg a zöld háromszög jelzés el nem kanyarodik a hegy felé. Innen azt követjük tovább és felsétálunk a Vas-hegyre, melynek a település is a nevét viseli. Itt található a Kitaibel Pál botanikusról elnevezett kilátó, ahonnan igen hosszan beláthatjuk a Balatont. Továbbra is a háromszög jelzést követve ereszkedünk le a faluba, közben útba ejthetjük a vonyarcvashegyi kálváriát is. A központot érintve érkezünk vissza a túra elejéről már ismert Rendezvénytérre.

Távolság

7,3 km

Szint

135 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Kilátó, Meleg étel, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK