Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Vértesi Tanösvény

Vértesi Tanösvény

A Vértesi Panoráma Tanösvény a Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum erdei bemutatóhelye. Végigjárásával a Vértes déli oldalának sajátos karsztbokorerdős növényvilágát ismerhetjük meg, közben gyönyörű kilátóhelyeket fedezhetünk fel.

A Gróf Merán Fülöp múzeum Csákberény északi erdőszélén található. A tanösvény bejárása előtt érdemes a múzeumot is megnézni, mert az ott bemutatott látnivalók szervesen kapcsolódnak a tanösvény ismertetőihez. Maga a tanösvény egy saját jelzéssel rendelkező körséta, amely egy rövid, de hirtelen emelkedővel kezdődik, majd a visszaforduló pontig egy hegygerincen megy végig vízszintesen. Közben sziklás kilátópontokról tekinthetünk le az oldalvölgyekbe, és az ismertető táblákról elolvashatjuk az erdőgazdálkodás helyi sajátosságait és érdekességeit. A gerincen több helyen is vannak pihenőpadok és asztalok, ahonnan gyönyörködhetünk a táj szépségében. Az út felénél a visszakanyarodáskor leereszkedünk a Pénzverő-völgybe és végigjárjuk azt a részt is, amit odafentről alant láthattunk. Út közben nagy sziklákat és egy teljesen más típusú erdős élőhelyet ismerhetünk meg. A völgy végétől nem messze idelent is találunk egy pihenőt, majd a tanösvény vége előtt száz méterrel egy kis tisztás szélén egy fedett több személyes vadlest is találunk, ahonnan alkonyatkor és hajnalban megfigyelhetjük a környékbeli állatokat is. Előzetes bejelentkezés esetén a múzeumban két nappal korábban feltöltik az etetőt is, hogy a vadles biztosan eredményes legyen.

Távolság

4,5 km

Szint

209 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Látogatóközpont, Nyomós kút, Ösvény, Szép kilátás, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK