Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Visegrád - Nagyvillám

Visegrád - Nagyvillám

Kulturális- és egyéb természeti látványosságokkal teletűzdelt körre invitálunk a Visegrádi-hegységbe. A túrán szintekre is számítani kell, de a sok látnivaló teljesen elvonja a figyelmünket a meredekebb emelkedőkről. Kis gyakorlattal családoknak is vállalható.

Visegrád a turisták által nagyon felkapott hely, így parkolni elég nehéz, és még fizetni is kell érte, így célszerű busszal, esetleg hajóval, vagy komppal érkezni.

A hajóállomásról először a Salamon tornyot érintjük, amely a múzeumi belépő megvásárlásával látogatható és a tetejéről körbe pásztázhatjuk az egész Dunakanyart. A folytatásban a Sibrik-domb oldalában sétálunk fel a Kis-villámra, ahol körbejárható a tanösvény, majd a Mogyoró-hegyen látogatjuk meg az állat parkot. Innen a jurta tábor mellett felkapaszkodunk a Nagy-villám csúcsára, ahol a kilátóból körbe tekinthetünk az egész Visegrádi-hegységen és a Dunakanyaron, illetve ha szánunk rá időt, akkor a bobpályán is száguldozhatunk 1-2 kört. Innen enyhén lefelé sétálva érkezünk a Visegrádi-fellegvárhoz, amelyet szintén érdemes bejárni. Az utolsó szakaszon meredeken lefelé ereszkedünk a kálváriát végigjárva, a városba leérkezve pedig meglátogathatjuk a Mátyás palota romjait.

Ha ez mind belefért, akkor ez bizony egy egész napos program. Visegrádon nagyon jó éttermek vannak, ahol ebédelhetünk, vacsorázhatunk is a túra végén.

Távolság

9,1 km

Szint

368 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Kilátó, Közepesen jelzett túra, Meleg étel, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Tanösvény, Túrabottal ajánlott, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK