Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Závoz-nyereg - Kámor.hegy

Závoz-nyereg - Kámor.hegy

Ez az útvonal a Börzsöny keleti részén vezet keresztül, ahonnan meredek hegyoldalakon szép kilátások nyílnak a Börzsöny lábánál fekvő településekre, a Naszályra és szép időben még a Mátra hegyvonulatai is kivehetőek.

A Diósjenőről Királyháza felé vezető úton találjuk meg azt a helyet, ahol az autót érdemes leparkolni, ez a Závoz-nyereg. Innen a sárga sáv jelzésen, a Tótok útján indulunk el. Nemsokára egy hosszúkás réten haladunk át, majd hosszasan szép erdei ösvényeken emelkedünk és ereszkedünk. A Kámor-hegy oldalában szép kilátóhelyet találunk, a tetején pedig egy mélyedésben a Kámori sziklahasadékba pillanthatunk be. A Kámor-hegy tetején ma már csak a földsánc őrzi az egykori vár nyomát, aminek hajdani kegyetlen urához legenda is fűződik.

Jelzetlen ösvényen le tudunk menni a Hugó-villának nevezett sziklába vájt bivak helyhez és ha szemfülesek vagyunk, a Kámori rókalyukakat is megleljük. Majd a hegyről tovább a sárga sáv jelzésen addig megyünk, míg a kék négyzettel jelzett utat keresztezzük. Itt ha jobbra fordulunk, elmehetünk előbb 400 méternyit a jelzésen, majd jobbra élesen visszafordulva jelzetlen úton még 600 méternyit egy újabb szép kilátóhelyhez. Ha pedig balra fordulunk, akkor a kék négyzet jelzésen visszajutunk a Királykő felé vezető erdészeti útra, ahol kb. 3 km-t kell gyalogolnunk az autóhoz.

Távolság

13,3 km

Szint

486 m

Nehézség

3Címkék: Dombos terep, Jól jelzett túra, Ösvény, Szép kilátás, Sziklás, Túrabottal ajánlott


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK