Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Zugligetből a János-hegyre

Zugligetből a János-hegyre

Rövid kirándulás, de szintek azért vannak benne, cserébe viszont látványos kilátások tarkítják utunkat. A végén választható a libegő, vagy a lefelé séta is.

A túrát a Zugligeti Libegő alsó állomásáról kezdjük. Leginkább busszal érdemes ide érkezni, mert parkoló ugyan van, de napos időben rengetegen jönnek erre levegőzni Budapestről ilyenkor zsúfoltak a környék autók által megközelíthető helyei. Az állomás épülete mellett keressük meg a zöld háromszög jelzést, amely a Zugligeti úton teszi meg az első néhány száz métert. Az úttesten gyaloglás helyett választhatjuk a libegő pályája alatt induló kis utcát is, mindkét esetben ugyanoda jutunk.

Rövidesen rácsatlakozunk a zöld kör túra jelzésre is. Mivel a zöld jelzésen folytatjuk a túrát, itt érdemes egy kis kitérőt tenni és felmászni a Tündér-sziklához. Vadregényes és remek kilátás tárul elénk már ebben a magasságban is. Visszasétálunk a sáv jelzésre és a Tücsök rét szélén érintjük a Tündér-hegyi kempinget és az erdőbe térve elhaladunk a hajdani Disznófő étterem épülete mellett.

Tovább emelkedünk, keresztezzük a Tündér-hegyi utat, majd megérkezünk egy elágazáshoz, ahol hirtelen rengeteg turista jelzés csatlakozik. Ez már az Anna-rét alsó széle és pár lépés után már látszik a Szent Anna kápolna is. Innen perceken belül elérjük a Normafa gerincét és a János-hegyi utat is. Az út mellett haladó ösvényen kerüljük a Budai Sport Hotelt, majd a maradék 700 métert lesétálva eljutunk a libegő felső állomásához. Alternatív lehetőségként fel lehet sétálni a közeli Erzsébet- avagy János-hegyi kilátóba is. A túrát befejezhetjük itt, és lelibeghetünk a hegyről, vagy ha szeretnénk lefelé is sétálva menni, akkor a libegő pályája alatti ösvényen meredeken és egyenesen, illetve a zöld háromszög jelzésen nagyobb kerülővel, de lankásabban is lejuthatunk a hegyről.

Távolság

3,4 km

Szint

280 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Kilátó, Meleg étel, Ösvény, Szép kilátás, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK