Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
 • Termékek
 • Boltok
 • Fiók
 • Hírlevél
 • Kosár
  Kosár
 • Info

Cégtörténet, filozófia

 

Singer Janó és Sárközy András (alapító - 1962-2020) az El Captain megmászása után (1987, Yosemite Valley, USA)
 

A kezdetekről

"A történet még akkor kezdődött, amikor 128 Ft-ba került egy vonatjegy Poprádig oda-vissza. Magunk varrtuk hátizsákjainkat, hálózsákjainkat, sőt még a mászóbeülőket is. Bicskával faragtuk le a nyolcvanas évek mászócipő csúcsmodellje, a Kopácski stoplijait és alumínium tömbből reszeltük az ékeket."

Egy mászás, túra vagy csavargás sikere igen nagy mértékben függött a szükséges felszerelés beszerezhetőségétől, elkészíthetőségétől. Az akkori idők legaktívabb mászói, csavargói, akikben talán a legnagyobb volt a vágy, hogy szebbnél szebb hegyeket másszanak meg, és csodálatos vidékekre jussanak el, és akiket a leginkább hajtott a tűz, hogy a megfelelő felszerelés hiánya ne akadályozza álmaik megvalósítását, ők alapozták meg a ma outdoor business néven közismert vadhajtást. 

A MOUNTEX alapítói is ebbe a korai, szűkebb társaságba tartoztak, és arra tették fel életüket, hogy saját tapasztalataikra támaszkodva a mai kalandvágyó nemzedék álmaihoz a hátteret biztosítsák.

Ha szeretnél hónapról hónapra elsőként értesülni a MOUNTEX  híreiről, akcióiról, eseményeiről, iratkozz fel hírlevelünkre! Ha inkább a közösségi életbe folynál jobban bele, kövess minket, lájkolj és kommentálj a  Facebookon!

Mi is az, hogy outdoor?

Az outdoor kifejezés szabadban űzhető sportra, természetbeli időtöltésre utal. Az "outdoor" cégek feladata, hogy biztosítsák a szükséges hátteret ezekhez az aktivitásokhoz. Az outdoor, mint önálló üzletág a hetvenes években jött létre, az első igazi outdoor cégnek valószínűleg az 1974-ben alapított californiai Patagonia tekinthető.

Az outdoor termékekről

Egy igazi outdoor termék minőségi, funkcionális. A minőségnek azonban szubjektív kritériumai lehetnek. Egy biztos, ha életed legmagasabb pontjára akarsz feljutni, a párizsi kifutók méregdrága ruhadarabjait semmiképpen nem fogod minőséginek gondolni.  Melyek számunkra a minőség kritériumai: 

 • Funkcionalitás - a funkciók határozzák meg a gyártáshoz használt anyagokat és a design-t.
 • Multifunkcionalitás - - a nagyfalas mászásra vett GTX héjkabátod síeléskor sem hagy majd cserben.
 • Tartósság - egy minőségi terméknek évek múlva is hordhatónak kell lenni. Vásárolj kevesebbet, vásárolj okosabban!
 • Jó tisztíthatóság, csomagolhatóság

 A minőség kritériumairól bővebben a Minőség filozófiája az Outdoorban című írásunkban olvashatsz.

 

A természetről

Az outdoor a természetről szól. Elfogadjuk a városi életet, de meggyőződésünk, hogy a természet által létrehozott művek értékesebbek minden ember által létrehozottnál. Tiszteljük, óvjuk, és megpróbálunk többet visszaadni, mint amennyit elveszünk belőle. Keressük azokat a gyártókat, akik szintén így gondolkodnak.

A kalandokról

Itt kezdődik az élet. Az igazi kalandok sokszor kockázattal járnak. Nem bátorítunk senkit életének, vagy egészségének veszélybe  sodrására. Viszont elfogadjuk, hogy vannak teljesítmények, amik eléréséhez elengedhetetlen bizonyos szintű kockázatvállalás. Megfelelő felkészüléssel ez minimálisra csökkenthető.

Miért tegeződünk?

Büszkék vagyunk a gyökereinkre. A MOUNTEX-et sziklamászók hozták létre 1990-ben. A sziklák alatt nem praktikus magázódni. Mire végére érünk az udvarias megszólításnak, lehet, hogy a baj már megtörtént. Bár nem vagyunk a sziklák alatt, és nagyon tiszteljük vásárlóinkat, ez a praktikus közvetlenség mégis része maradt a MOUNTEX céges kultúrájának.

A jó üzletről

Az igazán jó üzlet az az üzlet, amivel mindegyik fél jól jár. Hiszünk a nyertes-nyertes játszmákban.


Sárközy András

Sárközy András emlékére

Sárközy András, a Mountex alapítója és szellemi alkotója 2020. április 18-án végleg eltávozott közülünk.

András kiváló hegymászó, üzletember és jóbarát volt.
Igazán otthon a természetben érezte magát. Számára mindent a közösség jelentett, tele volt életkedvvel, humorral és ki nem fogyó új ötletekkel, ami mindig a barátokat, mászótársakat szolgálta.

Sárközy András

Sárközy András emlékére

Sárközy András, a Mountex alapítója és szellemi alkotója 2020. április 18-án végleg eltávozott közülünk.

András kiváló hegymászó, üzletember és jóbarát volt.
Igazán otthon a természetben érezte magát. Számára mindent a közösség jelentett, tele volt életkedvvel, humorral és ki nem fogyó új ötletekkel, ami mindig a barátokat, mászótársakat szolgálta.

© 2022 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK