Hírlevél feliratkozás

Kérjük, minden mezőt tölts ki:

Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
 • Termékek
 • Boltok
 • Fiók
 • Hírlevél
 • Kosár
  Kosár
 • Info

Üzletszabályzat

Bemutatkozás

2005-ben indítottuk el a Mountex webáruházat. Termékkínálatunkat az egyéni vásárlók igényeihez igazítottuk és folyamatosan fejlesztjük. Terveink között kiemelt helyen szerepel szolgáltatásaink színvonalának emelése, a termékskála bővítése és a speciális fogyasztói igények kielégítése. Célunk a legkényelmesebb bevásárlóközpont üzemeltetése a vásárlók és a látogatók szolgálatában.
Reméljük Te is elégedett vagy a kínálattal, a szolgáltatások színvonalával és rendszeres vásárlóink között üdvözölhetünk. Az alábbiakban a webáruház működésével és a vásárlással kapcsolatos általános tájékoztatást, a vásárlásra érvényes szerződési feltételeket találod meg.

Cégadatok

Mountex Alpin Design Kft.
Székhely: 1134 Budapest, Váci út 19.
Cégjegyzékszám: Fővárosi Cégbíróságon a 01-09-701364 nyilvántartási számon
Adószám: 12744491-2-41

Vevőszolgálat

Mountex Webshop
2040 Budaörs, Malomkő u. 7.
Vevőszolgálat nyitvatartása: H-P 9.00-17.00 óráig
Postacím: 2040 Budaörs, Malomkő u. 7.
Tel.: (06-30) 280-3680 (H-P 9.00-17.00 óráig)
E-mail cím: webshop@mountex.hu

Vásárláshoz kapcsolódó általános szabályok

 • Rendelések feladása kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a www.mountex.hu webcímen. E-mailen, telefonon, faxon, levélben leadott rendeléseket nem áll módunkban elfogadni. A leadott megrendelésedet vagy rendeléskor bankkártyával, vagy a csomag kézhezvételekor, utánvétellel, a kézbesítőnek vagy papír alapú Mountex utalvánnyal fizetheted, melyet minden esetben először az internetes áruházunkhoz kell eljuttatnod. A megjegyzés rovatba mindenképen jelezd kollégáink számára, hogy az előbb említett utalvánnyal szeretnél fizetni. Kiszállított küldeményeknél utólag nem áll módunkban változtatni a fizetési módon. A futárszolgálatnál utalvánnyal nem tudsz fizetni. Az egyik lehetséges módja a papír alapú Mountex utalvány eljuttatásának önköltségen, postai úton történik, melynek összege nem visszatérítendő a Mountex Kft. részéről.
  Levelezési cím: Mountex Webshop, 2040 Budaörs, Malomkő utca 7.
  Az utalványokat leadhatod valamelyik boltunkban is. Rendelésed addig nem lesz kézbesítve számodra, amíg be nem érkeznek hozzánk az utalványok.
 • A Mountex webáruházban történő vásárlás történhet előzetes regisztrációval, illetve regisztráció nélkül. A megrendelő által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve bármely egyéb, ebből adódó problémáért, hibáért nem tudunk felelősséget vállalni. A Mountexet nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Mountexnek felróható okból hozzáférhetővé válik. A hibásan rögzített adatok megváltoztatására a „Belépés/Mountex on-line fiók” menüpontban van lehetőséged.
 • A vásárláshoz szükséges technikai lépések sorozatáról A „rendelés lépései” menüpont alatt tájékozódhatsz.
 • A visszaigazolás elküldésével a megrendelés írásba foglalt szerződésnek minősül. A megrendeléseket iktatjuk. Regisztrált vásárlóink folyamatban lévő, és már teljesített rendeléseiket a számukra fenntartott, jelszóval védett fiókodban bármikor nyomonkövetheted.
 • A webáruház nyelve: magyar.
 • A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely az általános forgalmi adót már tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét. A szállítási költségről a „Szállítás költsége” menüpont alatt tájékozódhatsz.
 • Amennyiben a Mountex minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére (különös tekintettel, de nem kizárólagosan a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő árra), akkor a Mountex nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem a megrendelést követően felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az ügyfél elállhat vásárlási szándékától.
 • Ha a megrendeléssel kapcsolatban bármilyen probléma lép fel (pl. készlet nyilvántartási hibák), Vevőszolgálatunk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben, és tájékoztat a problémáról és a lehetséges megoldásokról.
 • Elképzelhető, hogy technikai vagy készletnyilvántartási okból olyan termék jelenik meg a webáruházban, ami a valóságban nincs készleten az adott üzletben vagy másik üzletben található. Ezért javasoljuk, hogy mielőtt egy termékért az üzletbe látogatnál, érdeklődj telefonos elérhetőségeinken. Az összes ilyen jellegű kellemetlenségért elnézésedet kérjük.
 • A megrendelt termékkel kapcsolatos problémák, panaszok kezelését a Vevőszolgálat végzi, elérhetőségeit a jelen Üzletszabályzat tartalmazza. Amennyiben a Vevőszolgálat panaszkezelését esetlegesen nem találod megfelelőnek, a probléma megoldása érdekében békéltető testülethez fordulhatsz. A Mountex székhelye szerint illetékes békéltető testület:

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

Ezúton tájékoztatunk, hogy adataidat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi ellenőrizhetősége érdekében tároljuk. Az adatok kezelésére vonatkozó részletes szabályokat az Üzletszabályzat részét képező Adatvédelmi nyilatkozat (I. számú melléklet) tartalmazza.

A rendelések kézbesítési ideje 3-5 munkanap, a kézbesítés hétköznapokon történik, általában 8.00 és 17.00 óra között.
 

Elállás joga

 • A fogyasztót az alábbiakban meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási, vagy ha a teljesítés már megkezdődött, úgy felmondási jog illeti meg.
 • A fogyasztó az elállási (felmondási) jogot terméknek (ha az egyidejűleg megrendelt több termék kiszállítására nem egyidejűleg kerül sor: az utoljára kiszállított terméknek) az átvételétől számított harminc napon belül gyakorolhatja.
 • Amennyiben rendelésedet véletlenül, vagy hibásan adtad le, rendelésed a webshop@mountex.hu e-mail címen vagy a „kapcsolat” oldalon feltüntetett elérhetőségek egyikén még postázás előtt minden következmény nélkül lemondhatod.
 • Az elállásra vonatkozó nyilatkozatodat a Vevőszolgálat részére kell megküldeni e-mailben, telefaxon, vagy postai úton.  Elállás esetén kérjük a mellékelt nyomtatványt kinyomtatni, és a termékkel együtt visszaküldeni a Vevőszolgálat címére. A termék beazonosíthatósága érdekében kérjük, hogy lehetőség szerint a terméket az eredeti számlával együtt küldd vissza.

  Nyomtatvány letöltése itt (doc)  (pdf)
   
 • Elálláskor a termék visszajuttatásának költsége a vevőt terheli, de ezen kívül semmilyen más költséged nem keletkezik.
 • Elállás esetén a terméket az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül kell visszaküldened a Mountex részére. A Mountex ugyanezen határidőn belül fizeti vissza a termék árát, feltéve, hogy a visszaküldött termék a Mountex részére megérkezett, vagy a megrendelő a termék visszaküldését minden kétséget kizáróan igazolta.
 • Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami bontatlan, vagy bontott, de hiánytalan gyári csomagolásban érkezik vissza. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell visszajuttatnod a vevőszolgálat címére. A postán keresztül visszaküldött árut munkatársunk személyesen ellenőrzi. A vásárló felelősséggel tartozik azért, ha a visszaküldött termékben a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés áll be.
 • Az elállás joga nem áll fenn a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. §-ban meghatározott esetekre, így különösen:

a)     olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
b)     romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
c)     olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
d)     lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
e) melyek természetüknél fogva nem szolgáltathatók vissza, illetve a csomagolás megbontásával, használatba vétellel már nem lehet újként értékesíteni. Ilyen termékek például:
– a ruházati- és lábbeli ápolószerek, gázpalackok, kozmetikai termékek (pl. naptej), csomagolt italporok, élelmiszerek.
– a személyes biztonságot szolgáló, egyéni védőeszköznek minősülő termékek, mint például karabinerek, beülő hevederek, biztosító eszközök, egyéb magasból való lezuhanás ellen védő egyéni védőeszközök.

 • Kérjük, hogy a csomag sértetlenségét a kézbesítő előtt mindenképp ellenőrizd! Ha sérülést látsz, vetess fel jegyzőkönyvet, s ne vedd át a csomagot. Utólagos reklamációt a csomag fizikai sérüléséről jegyzőkönyv nélkül nem áll módunkban elfogadni.
 • Kérjük, hogy a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizd. Ha valamilyen hiányt tapasztalsz a csomag tartalmában a mellékelt számlához képest azonnal közöld velünk. Az esetleges további reklamációk érvényesítése érdekében kérjük, őrizd meg a csomag kifizetését igazoló bizonylatot és az eredeti számlát. Kiszállítás utáni 3 munkanapot követően, hiányosságokra vonatkozó reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
 • A csomagszállító cég két kísérletet tesz a csomag átadására. Amennyiben a szállító többszöri próbálkozásra sem tudja kézbesíteni a csomagot, és a csomag meg nem érkezését ügyfélszolgálatunkon jelzi a megrendelő, a postaköltség felszámításával újra kipostázzuk a csomagot. Amennyiben egy címről több alkalommal is visszakapjuk a csomagot, a megrendelést a Mountex törli, és a továbbiakban csak előre fizetés esetén küldi ki a megrendelt árut.
 • Nem vonatkozik az elállási jog az átvétel után megsérült termékekre. Amennyiben a termékről felbontás után a postai kézbesítő jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk.
 

 

Termék kicserélése

Amennyiben a lenti kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás, illetve cseregarancia alapján a termék cseréjét igényled, kérjük, hogy a terméket használatlanul, lehetőleg sérülésmentes csomagolásban küldd vissza..

30 nap cseregarancia:
Ha a megrendelt termék nem megfelelő, a kézbesítéstől számított 30 naptári napon belül kezdeményezheted a termék cseréjét.

 • Termék cseréje esetén, a visszáru-levél alján lévő táblázatba írd be a cserébe kért termék nevét, méretét és színét.
 • Kérjük, hogy az eredeti számlát vagy a számla másolatát mindig küldd vissza a kicserélni kívánt áruval együtt.
 • Csere esetén az áru visszaküldésénél felmerülő költség, azaz a visszaküldés postaköltsége a Vásárlót, vagyis Téged terhel.
 • Első csere esetén a cseretermék kiszállításának költségét 5000 Ft értékű vásárlás felett átvállaljuk, tehát ingyenesen kerül kiszállításra. Újabb csere esetén a szállítási költség már Téged terhel.

Nyomtatvány letöltése itt (doc)  (pdf)

Abban az esetben, ha a visszáru feldolgozásakor cseretermék nem áll rendelkezésre, úgy a termék vételárát postázzuk, illetve átutaljuk az általad megadott bankszámlaszámra. 

Kivételek

A csere vagy elállás joga kizárólag új, teljes csomagolású, sérülésmentes és újra eladható termékek esetén áll fent.

Továbbá nem vonatkozik semmilyen védőfelszerelésre, fehérneműre és élelmiszerre az alábbi felsorolás alapján:
 
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
 • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 • melyek természetüknél fogva nem szolgáltathatók vissza, illetve a csomagolás megbontásával, használatba vétellel már nem lehet újként értékesíteni. Ilyen termékek például: – a ruházati- és lábbeli ápolószerek, gázpalackok, kozmetikai termékek (pl. naptej), csomagolt italporok, élelmiszerek. – a személyes biztonságot szolgáló, egyéni védőeszköznek minősülő termékek, mint például karabinerek, beülő hevederek, biztosító eszközök, egyéb magasból való lezuhanás ellen védő egyéni védőeszközök.
 

Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás (garancia)

1. Kellékszavatosság
Milyen esetben élhetsz kellékszavatossági joggal?
A Mountex hibás teljesítése esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthető a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetnek meg kellékszavatossági igényed alapján?
Választásod szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhetsz:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Mountex számára más igényed teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérsz, illetve nem kérhetsz, úgy igényelheted az vételár arányos leszállítását, vagy a hibát a Mountex költségére kijavíthatod, illetve mással kijavíttathatod vagy – ha Mountex a kijavítást, vagy a kicserélést nem vállalta – elállhatsz a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt nem lehet elállni a szerződéstől. A választott kellékszavatossági jogról egy másikra is áttérhetsz, az áttérés költségét azonban viselned kell, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Mountex adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheted kellékszavatossági igényedet?
A hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni kell a Mountex-el. Fontos tudni azonban, hogy az áru átvételétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogok már nem érvényesíthetők.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogok érvényesítésének?
Az áru átvételétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igény érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha igazolod, hogy a terméket a Mountex-től vásároltad. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már azt is bizonyítani kell, hogy a termék hibája már az átvétel időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság
Milyen esetben élhetsz termékszavatossági joggal?
A részedre leszállított termék hibája esetén termékszavatossági igényt is érvényesíthetsz.

Milyen jogok illetnek  meg termékszavatossági igényed alapján?
Termékszavatossági igényként kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheted.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheted a termékszavatossági igényedet?

A termék forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesíthető. E határidő elteltével e jogosultság megszűnik.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheted a termékszavatossági igényt?
Termékszavatossági igény a termék gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolható. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a vásárlónak kell bizonyítania.

Fontos tudni, hogy, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető.

3. Jótállás (Garancia)
Milyen jogok és milyen határidőn belül illetnek meg jótállás alapján?
A jótállás időtartama alatt a Mountex a fenti jogszabályban foglalt feltételek szerint köteles helytállni a hibás teljesítésért. Mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a termék átadása után keletkezett.

A jótállás időtartama 1 év.

Mikor mentesül a Mountex  a jótállási kötelezettsége alól?
Csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Fontos tudni, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igény, illetve termékszavatossági és jótállási igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető.

Egyéni védőeszközök vásárlása

Webáruházunkban olyan termékek is megtalálhatók, melyek sportban illetve munkavégzéskor lezuhanás elleni 3. kategóriájú védőeszköznek minősülnek. Ilyen termékek például (a teljesség igénye nélkül) a beülők, testhevederzetek, kötelek, sisakok, karabinerek, ereszkedő- és mászógépek, biztosító eszközök. Mivel ezek életvédelmi eszközök, és esetleges csere esetén a termék megfelelősége nem, vagy nem teljes biztonsággal állapítható meg, ezért ezeket csak egyértelmű gyártási hiba esetén tudjuk cserélni. Kérünk Benneteket, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében ilyen termék vásárlásakor a modell, méret és színváltozatokat fokozottan ellenőrizzétek.

A műanyag alapú eszközöknek (beülők, kötelek, hevederek stb) a gyártó által javasolt, a használat intenzitásától függő élettartama, és esetenként ezen belül meghatározott tárolási ideje van. Cégünk nagy figyelmet fordít a tárolási időre, folyamatosan ellenőrizzük a dátumokat. Boltjainkban nem elérhetők olyan termékek, amelyek életkora az ajánlott tárolási időt meghaladta volna. Kifutó modelleknél, akciós termékeknél előfordulhat, hogy a termék régebbinek tűnhet, annak ellenére, hogy életkora a tárolási időt nem haladta meg. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy a személyes elvárások szigorúbbak, mint a gyártói előírások, ezért kérünk, hogy a termék megvásárlása/kiküldése előtt konzultálj munkatársunkkal a termék gyártási időpontjáról, mert a cserelehetőséget ezekre a termékekre is csak gyártási hiba esetén tudjuk biztosítani.

Vonatkozó jogszabályok

A webáruház működésére, illetve az Üzletszabályzatban nem rendezett kérdésekre vonatkozóan az alábbi jogszabályok tartalmazzák a leglényegesebb szabályokat:

 • 2013. évi V. törvény a Polgári törvénykönyvről
 • 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
 • 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállásról
 • 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
 • 2008. évi XLVII. törvény a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról
 • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
 • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
 • 4/2009. (I.30.) NFGM-SZMM együttes rendelet a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének szabályairól

 

Online panaszkezelés

A következő linken keresztül érheti online vitarendezési portált több nyelven:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show

Az Üzletszabályzat pdf formátumban történő letöltéséhez kattints ide!

© 2018 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK