Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Bodó-hegy - Abaliget

Bodó-hegy - Abaliget

Azt hiszem, az Orfűi tavat már mindenki ismerheti a Fishing on Orfű fesztivál kapcsán, de lehet hogy azt már kevesebben tudják, hogy nagyon jó kis kiránduló útvonalak is vannak. Tegyünk is egy közepesen nehéz túrát Abaligetre és a Balázs-hegyi kilátóba. Könnyű terep, bárki megpróbálkozhat vele, aki vállalkozik egy hosszabb sétára, és vannak rövidítési lehetőségek is.

A sétát a Panoráma-kemping bejáratától kezdjük. Elsétálunk az Aquapark mellett és a kanyarban a kék kör jelzésre fordulva megnézzük a Zipernovszky-forrást. A vízhozam gyenge, van, hogy egyáltalán nincs víz benne. Besétálunk az erdőbe, és egy kis emelkedő után keresztezzük az Abaligetre vezető országutat. Innen végig kis dombokon gyalogolunk a patak mentén, míg meg nem látjuk az Abaligeti kempinget és a tavat. Ha jó idő van, és van nálunk fürdő cucc, lehet fürdeni a szabad strandon. Utána pedig megnézhetjük a Denevér-múzeumot és az Abaligeti-barlangot is, ahová rendszeres idegenvezetést biztosít a nemzeti park. A kéken, illetve a Denevér-tanösvényen felkapaszkodunk a Bodó-hegyre. Majd a sárga jelzésen sok szép víznyelő között elsétálunk a Pécs-Orfű országútig. Megkeressük a kék háromszög jelzést és azon felmászunk a Balázs-hegyre, amely a tó fölött magaslik, és az egyik oldala már teljesen be van építve a falu házaival. A tetőn a kilátóból belátni a tavakat az egész völgyben. A sárga háromszögön megyünk le a hegyről és a kemping elágazásnál érjük el az utat ismét. Innen a parton rengeteg büfé és étterem található, ahol akár meleg ételt is vásárolhatunk és kipihenhetjük a gyaloglást. A kempingben és a faluban is találunk szálláshelyet.

Távolság

9,1 km

Szint

328 m

Nehézség

3Címkék: Barlang, Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kezdő, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK