Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Éger-völgy - Éger-tető

Éger-völgy - Éger-tető

Az éger-völgy és az Éger-tető a Mecsek déli részén Pécs hegyvidéki részének közelében található. Remek családi kirándulóhely sok pihenővel, rengeteg forrással és kilátó pontokkal. Kellemes rövid túra szép erdei környezetben.

A túrát az Égervölgy bejáratánál lévő parkolónál kezdjük. Az Égervölgyi-patak gáttal felduzzasztott tavacskája mellett megyünk el, és máris egy esőházzal ellátott piknikező helyre jutunk. A két közelben levő forrás a Delelő-kút és a Fecske-forrás vize sajnos nem iható. A zöld jelzést követve szerpentinezünk fel a hegyre, közben 2 helyen is találunk pihenőpadot út közben. Vízszintesebb részre érve egy kanyarban rálelünk az első iható forrásra is, ez a Mohosi-Kis-kút. Innen már csak 200 méter és felérünk az Éger-tetőre, ahol egy szép fakilátó biztosítja a pazar kilátást Pécs felé. Pihenő, piknikező, esőbeálló, játszótér is található. Régen úttörő tábor is működött, de ma már semmilyen tábor nincs itt. A zöld karika jelzésen folytatjuk a sétát, majd találkozunk a zöld kereszt jelzéssel és azt követjük tovább jobbra fordulva. Az Éger-völgy felső végén találkozunk a piros jelzéssel és pár lépéssel arrébb a következő forrás is feltűnik, ez a Farkas-forrás. Itt ha szeretnénk rövidíteni, akkor a piros jelzésen megtehetjük, lefelé indulva az Éger-völgyön visszaérkezünk a túra kezdőpontjára. Tovább a piroson felfelé megyünk és újabb 2 forrást találunk, az egyik a Négybarát-forrás, a másik pedig Tölgyes-forrás, ami csak egy foglalatlan forrásmező. Itt találkozunk a kék jelzéssel is, ami a Dél-Dunántúli kék jelzés, ezen megyünk a Szúadó-nyeregbe. A neve a gyors lefolyású vizekből származik. Piknikező és turista pihenő, no meg a kéktúra-bélyegző is itt található. A kék kereszten kezdünk ereszkedni az Éger-völgy felé és megérkezünk abba a kereszteződésbe, ahová a rövidebb úton lehetett eljutni. Az Éger-völgyi patakot kerülgetve érkezünk vissza a parkolóba. Aki nem készült piknikezni, annak ajánlom a szomszéd utcában található Teca Mama kisvendéglőjét.

Távolság

7,1 km

Szint

233 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kezdő, Kilátó, Meleg étel, Ösvény, Szép kilátás, Tanösvény, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK