Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Normafa körtúra

Normafa körtúra

Ez a túrakör talán mindenki számára ismert, aki szokott járni a Budai-hegyekbe, kedvezzünk hát azon túratársaknak, akik az ország más részeiből látogatnak ide. Nagyon kellemes, kevés szinttel bíró körtúra, így a maga 10 km-es távjával sem nevezhető nehéznek.

Ezt a környéket is érdemes tömegközlekedéssel megközelíteni. A Szabadság-hegy csúcsát elérheted a Városmajorból induló fogaskerekűvel, vagy jöhetsz a Hűvösvölgyből is a gyermekvasúttal. Mindkettő élvezetes szórakozás lesz. A két végállomás között húzódó erdős ligetes park közelében számos büfé és étterem is található. A kört lefelé kezdjük és az állomás keleti végén a Mária Úton kezdünk ereszkedni. Meglátogatjuk az Úti Madonnna kápolnát, majd újabb két éles kanyar után a zöld körtúra jelzésre térünk. Csillebérc házaitól nem messze észak felé haladva megcsodálhatjuk közelről az óriási adótornyot, majd keresztezzük a gyermekvasút síneit.

Rövid aszfaltséta következik az Eötvös út mentén, aztán a Normafa közelében ismét az erdőben folytathatjuk utunkat. Továbbra is a zöld körtúra jelzésen a Virágos-völgyben sétálunk, itt is elmegyünk a gyermekvasút állomása mellett. Innen már a Budakeszi erdőben folytatjuk a gyaloglást a számtalan pihenőpaddal ellátott erdei sétányon. A János-hegy közelében visszakanyarodunk a gerinc felé, és hamarosan kibukkanunk a libegő felső állomásánál. Vízvételi és büfézési lehetőség, majd rövid pihenő után felmászunk az Erzsébet kilátóhoz, és végigtekintünk az alattunk fekvő főváros káprázatos panorámáján.

Ezen a ponton vagyunk körülbelül a teljes túra felénél. Innen továbbra is a zöld körtúra jelzést kell követni az Anna-rét, majd a Normafa felé, végül a Szabadság-hegyre, ezen a szakaszon tényleg semmilyen szintemelkedés nincsen már, viszont szinte folyamatosan végigkísérnek a kilátások a városra. Akinek hosszú lenne visszagyalogolni, az lejuthat innen a libegővel is, vagy akár busszal is, amely a Normafától indul.

Távolság

9,9 km

Szint

240 m

Nehézség

2Címkék: Babakocsival, Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Kilátó, Meleg étel, Nyomós kút, Szép kilátás, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK