Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Remeterét - Sós-hegy

Remeterét - Sós-hegy

Piknikezős kis túra közepes szinttel, csodálatos kilátással Pécs felé. Út közben 3 kilátóhelyet is felkereshetünk, és a végén egy szalonnasütéssel koronázhatjuk meg.

A Remeterét egy központi helyen lévő, autóval és busszal is megközelíthető turista pihenő, nagy esőbeállóval és sok tűzrakó hellyel. Ideális kiindulópontja egy családi rövid kirándulásnak. A zöld kereszt és a zöld háromszög jelzések segítségével hamar felkapaszkodunk a Sós-hegyi kilátóhoz. Egy magas, őrtorony szerű építmény, a kilencvenes években épült, de azóta megnőttek körülötte a fák, így a kilátás már nem minden irányban ugyanolyan jó. Arra viszont tökéletes, hogy a fák fölött elnézzünk a Tubesen lévő kilátóra, és így felmérhessük, hogy mennyit kell még felmásznunk. De nyugalom, a távolság többnek látszik, mint amennyi valójában, inkább inspirációnak lesz jó, hogy milyen sokat sikerült megtenni. Kis pihenés után folytatjuk az utat felfelé a Tubes alatti nyeregbe. Itt sok jelzett ösvény találkozik, mi a piros háromszöget választjuk és egykettőre megmásszuk a Tubest. Odafent a János-kilátó kőtornya fogad. A kilátóból elképzelhetetlenül szép panoráma a mászás jutalma, tényleg órákon át lehetne nézni Pécs hatalmas városának látképét és a környező hegyekét. A játékot lehet folytatni, és most innen keressük meg a Sós-hegyi kilátó fák közül kikandikáló csúcsát. Innen is távolinak látszik pedig nem is volt olyan sok gyaloglás. Ha még nem volt elég a kilátásokból, akkor vízszintes terepen el lehet sétálni a Kis-Tubes kilátó pontjáig tovább a sárgán, és rá lehet nézni felülről az alattunk tornyosuló Misina-tetei TV toronyra. Visszafelé a Rotary-körsétányon jöhetünk vissza a Tubes-nyeregbe. Lefelé a sárga és a zöld kereszteken sétálhatunk vissza a Remeterétre, hogy ne ugyanarra kelljen lemenni, amerre feljöttünk.

Távolság

7,0 km

Szint

196 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Kilátó, Ösvény, Szép kilátás, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK