Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Tettye - Misina-tető

Tettye - Misina-tető

A Mecsek jelképe a TV adótorony a Misina-tetőn tornyosul a táj felett. Pécs, Tettye városrészéből egy rövid izgalmas körtúrával érjük el. Annak ellenére, hogy van benne meredekség és szint, kezdőknek is bátran ajánljuk, a táv nem hosszú, és rengeteg pihenőhely és néznivaló található út közben.

Tettyén már induláskos is sok néznivaló van. A főtéren áll a kolostor romja, kicsit lejjebb a parkban pedig a mésztufa barlang látogatható. A kék Mária-úton sétáljunk fel az első állomásra a Dömörkapuhoz. Igen, nem csak a Pilisben van Dömörkapu. ;-) Pici kitérővel a sárga háromszögön ki lehet menni a Bertalan-szikla feletti kilátóba. Visszatérve a sárga sávon emelkedjünk tovább a sétányon egészen a síházig. Aztán a sílift mellett már csak néhány lépés a csúcs és a TV torony. A torony kilátóként is üzemel, lifttel vagy gyalogosan fel lehet menni az első szintig. Oda fent étterem is van, lent a lábánál pedig büfé bódék sorakoznak. A torony mellett egy kis nyomozással megtalálható a sárga háromszög jelzés, ezen induljunk el lefelé. Néhány szerpentin kanyar után megérkezünk az állatkert felső kerítéséhez. Az ösvény a kerítés mellett kanyarog lefelé így kívülről is láthatunk egy csomó állatot, de ha leértünk a kapuhoz, akkor természetesen belülről is meg lehet nézni az állatkertet. Innen kétféleképpen is folytathatjuk a kirándulást. Vagy a sárga háromszögön cikk-cakkozunk le a Mecsek-kapuhoz, vagy a lakott terület szélén a zöld kereszten sétálunk le a Kikelet hotelig. Innen ismét egyféle variáció van, a zöld négyzet jelzésen szintben térhetünk vissza a Tettyei főtérre közben érintve az Ilonka és a Lenkei pihenőket. Ha visszaértünk, és még belefér időbe akkor sétáljunk be a Pintér-kert arborétumba is. A középkori reneszánsz stílusú püspöki palota romjai körül, nagyon jóllehet pihenni a szépen kialakított parkban.

Távolság

6,6 km

Szint

314 m

Nehézség

3Címkék: Barlang, Családdal, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Kilátó, Meleg étel, Meredek terep, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK